Onderhoudsadvies


Specialistische kijk op onderhoud

Goed onderhoud begint bij het in kaart brengen van de huidige onderhoudstoestand. Dit kan onder meer door het vaststellen van een conditiescore volgens de NEN 2767. Echter daar houdt het niet op! Het is immers nog belangrijker om de oorzaak van de gebreken vast te stellen om deze in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

De bestaande onderhoudstoestand in kaart te brengen en de oorzaken van eventuele gebreken te achterhalen is werk voor onderhoudsspecialisten. Van Rossum Vastgoedadvies heeft hierin een zeer ruime ervaring en kan u adviseren over te nemen maatregelen zonder de kosten voor deze maatregelen uit het oog te verliezen. De exploitatiekosten beheersbaar houden is immers van groot belang. Door soms verrassend eenvoudige maatregelen kan al een goed resultaat behaald worden.

Maar ook bij structurele gebreken werkt de jarenlange ervaring in het vastgoedonderhoud in uw voordeel. Hier kunnen wij door bijvoorbeeld aanpassingen van detailleringen schade en kosten in de toekomst beperken of zelfs voorkomen.

 

Betaalbaar maatwerk

Onderhoudsadvies en bouwkundige keuringen zijn en blijven maatwerk en kunnen, mits tijdig opgesteld, niet alleen leiden tot een significante besparing op de exploitatiekosten maar ook tot een vereenvoudigd beheer in de toekomst. Hier snijdt het mes dus aan twee kanten.

Voor een Vereniging van Eigenaren is een goed onderhoudsadvies zeer belangrijk. Meestal ontbreekt niet alleen de kennis voor het juist onderhouden van het betreffende vastgoed maar gaat men vaak totaal voorbij aan het vaststellen van de oorzaak met als gevolg steeds stijgende, maandelijks terugkomende, servicekosten. Van Rossum Vastgoedadvies kan ook uw VvE begeleiden in het nemen van de juiste beslissingen en kan zelfs het gehele onderhoud voor u uit handen nemen tegen een zeer concurrerend tarief.

Wij leggen u graag vrijblijvend uit wat wij precies bedoelen aan de hand van een aantal praktische voorbeelden. Neemt u gerust contact op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

 

Bouwkundige keuringen

Voor een aspirant koper is het van groot belang welke kosten op welke termijn te verwachten zijn. Bespaar niet op een bouwkundige keuring. Voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten. Het kopen van een woning is één van de grootste financiële stappen die u ooit neemt. Het is daarbij dus van groot belang dat u buiten uw hypotheeklasten ook weet welke onderhoudskosten te verwachten zijn. Schroom niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen voor de actuele prijzen en wat in uw situatie de beste keuze voor een keuring is. 

 

 

En onthoud: goed beheer leidt tot lagere exploitatiekosten en voorkomt onaangename verrassingen!